Salutació

Benvolgudes i benvolguts,

Ens trobem a les portes del període festiu per excel·lència a Premià de Mar, la nostra Festa Major. Tenim al davant dies plens de diversió amb activitats per a totes les franges d’edat, i que podreu trobar a tots els barris de la vila. Abans que s’enlairin els primers coets, s’ha fet un treball molt important per deixar a punt aquesta programació per part de la Regidoria de Festes, la comissió de Festa Major i els voluntaris, per la qual cosa els vull transmetre el meu agraïment.

La nostra és una de les festes majors més importants de la comarca, oberta no només als premianencs sinó també als forans que venen a gaudir-la amb nosaltres. Per fruir-la com es mereix es fa imprescindible, però, que tots plegats prenguem un compromís ferm amb el civisme i la convivència. Sentim-nos orgullosos de participar en una Festa Major lliure d’actituds sexistes i tinguem ben present que la diversió no és incompatible amb el consum responsable de l’alcohol.

Convilatans i convilatanes, passeu una molt bona Festa Major!

Miquel Àngel Méndez i Gil

Alcalde

Al llarg de l’any, ens trobem en molts moments amb la família, amics i coneguts i recordem moltes anècdotes, moments i situacions de la Festa Major i ens adonem de la dimensió real que té. No només per la durada o la quantitat d´actes, ni per la quantitat de reunions, d’entitats o de voluntaris, que són molts i moltes, si no pels sentiments que ens genera.

A mi la Festa Major em desperta una gran diversitat d’emocions, és un daltabaix de sentiments diferents:

Nervis abans de començar qualsevol acte (i dic qualsevol expressament),  com el llançament del primer coet o un acte gran com el desembarcament, tots tenen la seva importància, tots estan fets des de l´amor a aquest poble i a la seva gent.

Emoció quan sonen els himnes pirata i premianec en el Desembarcament.

Responsabilitat perquè més de 300 voluntaris de moltíssimes entitats ens han encarregat gestionar totes les seves necessitats perquè surtin uns actes dirigits a tota la població. Confien en nosaltres i no els podem fallar. No els volem fallar. No és qüestió que sigui la nostra feina, que ho és, és més una qüestió que ens estimem la Festa Major tant com qualsevol premianenc o premianenca.

És justament per aquests nervis, per aquesta emoció i per aquesta responsabilitat que dic que, per a mi, són dies especials, perquè són el resultat de la feina de moltíssima gent, voluntaris i treballadors, on tothom ha posat el millor de si mateix. I és justament per això que cada errada la sento com errada meva, i em dic a mi mateix que l´any vinent ho farem millor.

I és que no deixo d’aprendre d´ells, dels voluntaris i voluntàries, de la seva dedicació que m´esperona, del seu compromís, de la seva energia, … Però sobretot de les ganes que hi posen perquè la resta del poble gaudeixi de la Festa Major més que ells mateixos. Això no és una actitud, això és una lliçó de vida.

Eloi Maristany Vila

Regidor de Cultura